Tesettür Giyim 2020 Rehberi moda dünyasının gelecek sezona yön veren tasarımcılarının öğelerinden ilham almaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezonlarda Marc Jacobs'un tutarlı tasarımlarından Kate Spade'in interaktif  koleksiyonuna kadar tüm defileler kafaları karıştırsa da, biraz burjuvazi biraz da çocuksu görünümle gönlümüzce geçecek bir sezon olacak.

"Tesettüre uyarlama" fikrine ilham kaynağı olan yeni moda trendleri , hem renk hem de model olarak vitrinlerde yerini almaya başlayacak.

Çoğu uyarlama tasarım açısından oldukça başarısız. Uyarlama satın almak yerine mpdayı takip ederek kontrollü giyinmek daha doğru. Çünkü gerçekten şık olmak için ya orijinal tasarımı alacaksınız, ya da benzer modelin başarısız versiyonunu alıp şıklıktan koşar adımlarla uzaklaşacaksınız.

Bu noktada peşine düşülecek olan arzu nesnelerini şimdiden yakalamak istiyor ve  herkesten önce keşfedip stiliniz ile popüler kombinlerden birini yapmak istiyorsanız yaz rehberimiz tam size göre. 

Androjen görünüm kimi kadın tarafından düz ayakkabılar ile pekiştirilirken, kimileri de topuklu giyerek bu görünümü yumuşatıyor.  Gri ağırlıklı takım elbiseler, maskülenin bir adım ötesi olan androjen görünümü korumaya kararlı.  

İpek saten  yumuşacık neon renkte kumaşlar önümüzdeki yılın gözde kumaşı olacak. Bu görünümü şimdiden elde etmek için kumaş seçiminizi cesur renklerden yana kullanabilirsiniz. Saten kumaş en ufak terzi hatasını affetmeyeceğinden ve vücut kusurlarını ortaya çıkaracağından, tercihinizi saten olmayan ama dökümlü kumaşlardan yana da kullanabilirsiniz. Bu gibi kumaşları kimono tarzı üst ve bol paça pantolon olarakta diktirebilirsiniz. Bu şekilde saten olmasının bir zararı olmayacaktır.

2018 yılında Ralph Lauren'den ekru, beyaz, mavi tonlarını görmüştük. Tesettür giyimde yerini daha fazla almaya başlayan uzun ceketleri de hatırlamışsınızdır. 2020'ye şimdiden hazırlık yapmak için ferace, ceket veya kap alırken olabildiğince renkli, desenli ama zarif seçimler yapmaya çalışın. Eğer fazla renkli olmaktan kaçınıyorsanız, Fendi, Stella McCartney ve Tod’s koleksiyonlarının renklerinden ilham alın. 


Bottega Veneta, Isabel Marant ve Philosophy di Lorenzo Serafini  çizgilerinden sızan feminen kokular bizi de saracak. Siyahın krallığını unutmamamız gerektiğini hatırlatan tasarımcılar deri pantolonların ciddi duruşunu katmayı ihmal etmemiş. Tesettür giyimin de vazgeçilmezi siyahı siz de renklendirebilirsiniz. Aplike kullanımının modası geçmiyor ve oldukça zarif duruyor. Siyah kıyafetlerinizi böylelikle yaza uygun olarak renklendirirken siyah giymenin avantajını yaz akşamları da yaşayabilirsiniz.