Her burç kendi içinde farklı karakteristik özelliklere sahip ve bu durum ister istemez zevklere de yansımaktadır. Kokular hepsinde farklı anlamlar içerir. Burcunuza göre parfüm seçimi yapmak istemez misiniz? İşte burcunuza göre parfüm analizleri...

Koç ve Boğa İçin Önerilen Parfümler

Cesur oluşu ile herkesi derinden etkileyen koçlar, naiflikten uzaktır. Daha çok sert ve agresif ruh hallerine sahip oldukları bilinir. Bunun için de iddialı olan kokulara yöneldikleri görülmektedir. Şöyle ki:

  • Odunsu özler için parfümler öne çıkmayı başarır.
  • Keskin çiçek kokuları da aranılanlar arasındadır.

Dolge & Gabbana – The One bunlara örnek gösterilebilir. Koç parfümleri gibi boğa burcu için de ayrı analizlere başvurulabilir. Örnek vermek gerekirse:

-Kokular: Öncelikle boğaların kaliteden asla ödün vermedikleri biliniyor. Bundan dolayı en kaliteli parfümleri seçerek hep sadık kaldıkları görülüyor. Feminen kokulara daha yatkın olmaları dikkatlerden kaçmıyor.

-Parfümler: Feminen kokular arasında Gucci Flora mevcut durumdadır. Dileyen bunun yerine Chloe Love şeklinde de seçimini yapabilir. Bu hoş kokuları değerlendirenler asla vazgeçemeyecektir.

İkizler ve Yengeç Parfüm Tavsiyeleri

Sürekli tercih edilen parfümler ikizlere uygun görülmez. Öyle ki ikizler burcuna sahip olanlar daha farklı kokulara yönelmek ister. Özellikle de temiz kokular daha fazla beğeni kazanır. Bunun için:

  • Ferah parfümlere ilgi duydukları görülür.
  • Seçtikleri parfümü uzun süre kullanmazlar.

İkizler parfümü olarak Dior Homme Intense örnek gösterilebilir. Son derece yalın ve temiz bir koku içerdiği için öne çıktığı görülür.

Arkasından yengeçler için de ikonik kokular tavsiye edilir. Öyle ki ağır parfümler bu burca sahip olan kişiler için çok beğeni toplamaz. Bunun yerine Chanel No 5 gibi ferahlık içerenlere ilgi bir hayli fazladır. Özellikle de sıcak ve ferah olan kokular talep görmektedir ve yengeç burcunda olanlar tavsiyelere bağlı kalarak istediğini seçebilir.

Aslan ve Başak Burcu Parfümleri

Burcunuza göre parfüm seçimi: Aslan ve Akrep burcu nasıl tercihlerde bulunmalı? Aslan burcu parfümleri daha çok dikkat çekicidir. Şöyle ki odak noktada olmayı seven aslan burçları, öne çıkan kokulara yönelir. Mesela yaygın olarak aromatik kokular tercih edilir. Örnek vermek gerekirse Tom Ford Black Orchid bunlardan sadece birkaç tanesidir.

Aslan burcundaki kişiler aromadan ve egzotik tatlardan asla vazgeçmez. Yine parfümlerde de bu içerikleri ele alır. Farklı olarak başak burcunda olanlar ise hafif kokulara yönelir. Şöyle ki:

  • Başak burcu kokulara son derece sadıktır.
  • Temiz kokulara daha fazla yöneldikleri görülür.

Chanel Coco bunlar arasında boy gösterir ve çoğu aslan burcundaki kişilerin tercihi halindedir. Temiz ve ferah kokulara hayran olanlar bu şekilde seçimini yapabilmektedir. Neticesinde aynı parfüme sadık kalarak düzenli olarak aynı parfümü tercih ederler. 

Terazi ve Akrep Burcu Parfümleri

Terazi burcunda olanların doğal kokuları daha fazla tercih ettiği görülüyor. Aynı zamanda özgün kokular tercih edilir. Mesela Bvlgari Aqva Divina şeklinde tercihte bulunabilirsiniz. Terazi burcu parfümleri içerisinde:

  • Sıklıkla dengeye yer verilir.
  • Uyumlu ve hafif kokular talep görür.

Arkasından gelen Akrep burcu kokularını ve parfümlerini de ele alabilirsiniz. Akrep burcunda olanların çekici kokulara olan ilgisi bir hayli fazladır. Fantastik kokular onların olmazsa olmazları arasında boy gösterir. Neticesinde Elie Saab Le şeklinde tavsiyeler dikkate alınabilir. Son derece baskın olan bu tarz parfümler, akrep burcunda olanların öne çıkmalarını sağlar. Öyle ki akrep burçlu olanlar öne çıkmayı ve her daim odak noktası olmak isterler. Bunun için baskın koku içeren parfümlere ilginin bir hayli fazla olduğu görülmektedir.

Yay ve Oğlak Burcu Parfüm Önerileri

Yay burcu parfümleri daha çok sofistike özelliklere sahiptir. Yani ferah bir kokunun sergilenmesi esas alınır. Aynı zamanda hafif ve rahatlatıcı olmasına özen gösterilir. Buna karşı Armani tercihinde bulunanların aradıklarını bulmaları uzun sürmez.

Oğlak burcuna geçecek olursa özgün kokulardan söz etmek gerekir. Öyle ki oğlak burcu kendine has kokuları seçer ve sadık kalır. Özgün ve hafif olan kokular daha fazla beğeni toplar. Neticesinde Jlo Glow gibi özgün kokular ele alınabilir. Başta:

  • Bu özgün kokuları denemeniz gerekir.
  • Deneyimleyenler beğenilerine karşı düzenli olarak kullanabilir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi oğlak burcunda olanlar parfümlerine sadık kalmayı tercih eder. Yani uzun yıllar aynı kokuyu temin eder. Beğendikleri parfümden vazgeçmez ve ferah kokulara yönelir.

Kova ve Balık Burcu Parfümleri

Kova burcu kokuları dinamik yapılara sahiptir. Öyle ki maceracı olan kovalar farklılıktan ödün vermez. Dinamik ve belirgin kokuları tercih eder. Prada’nın kokularını sıklıkla beğendikleri görülür. Markanın kokuları değerlendirenler hızlı bir şekilde istediğini seçebilir ve kullanmaya başlayabilir. Arkasından gelen balık burcu için de:

-Kokular: Öncelikle beğendikleri koku özlerini değerlendirmeye alabilirsiniz. Örneğin çiçek kokularına meraklı oldukları görülür. Hafif ve çiçek baskılı olan kokulara yönelik ilgileri bir hayli fazladır.

-Parfümler: Çiçek özlerine sahip olan parfümlerden dilediğinizi seçmekte özgürsünüz. Mesela Avon’un çiçek özlü parfümleri öne çıkmayı başarmıştır. Balık burcunda olanlar markanın çiçekli kokularına göz atabilir ve:

  • Temiz ile hafif yapılı olanları tercih edebilir.
  • Yine sadık bir şekilde kokuları temin etmeye başlayabilir.

Öyle ki bazı burçların parfüm değişikliğinden kaçındığı görülür. Daha çok yıllar boyunca tek bir parfümü kullandıkları dikkatlerden kaçmaz. Balık ile oğlak burcunda olanlar bu grup arasında yer alır. Tam tersi kova burcunda olanların ise değişikliğe gitmesi dikkatlerden kaçmaz.

Gruplarına Göre Burç Parfümleri

Burç parfümleri ayrı gruplarla da ele alınabilir. Su grubunda olan yengeç, balık ve akrep için sabunumsu olan kokular gözler önüne serilir. Aynı zamanda fresh kokuları daha fazla beğendikleri ve tercih ettikleri görülür.

Su dışında hava grubunda bulunan burçların tercihlerine de göz atılabilir. Başta hava grubu burçlarını sıralamak gerekirse:

  • İkizler
  • Terazi
  • Kova

Tüm bu burçların keşifte öne çıktıkları açık durumdadır. Neticesinde farklı kokuları denedikleri görülüyor. Yani seçtikleri parfümlere sadık kalmadıklarını belirtmek gerekir. Sadece abartılı olan kokuları uzun vadede kullanmaları dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle de kova burcunda olanlar baskın kokulara yönelir. Çoğu kişide bulunmayan ve özgün olan parfümleri seçmeyi ihmal etmez.

Ateş ve Toprak Burçlarının Parfümleri

Son olarak iki ayrı gruptan burçları ele alabilirsiniz. Örneğin ateş grubunda yer alan burçlar yay, aslan ve koç olarak arka arkaya sıralanır ve benzer kokuları beğendikleri görülür. 

  • Feminen olan kokuları tercih ettiklerini belirtmek gerekir.
  • Baharatlı olan parfümlere daha fazla yöneldikleri görülür.

Frapan tarza sahip olan ateş grubu burçlarının tercihleri bir hayli farklıdır. Mesela özgün parfümler her zaman dikkatlerini çeker. Kimsede olmayanı denemek ve kullanmak isterler.

Son olarak toprak grubunda yer alan burçların ortak özellikleri de ele alınabilir. Örneğin yalın ve şık zevkleri ile birbirlerine benzerler. Başta toprak burçları olarak sıralananlar:

  • Oğlak
  • Boğa
  • Başak

3 burcun da sade kokulara olan ilgisi bir hayli fazladır. Doğal ve yumuşak hatlar her daim öne çıkar. Tüm bu özelliklere sahip olan parfümler temin edilir. Özellikle de çiçek kokularını beğendikleri ve sık sık kullandıkları görülür. Boğalar ise daha çok erkek kokularını ve misk alt tonuna sahip ürünlerden hoşlanır. Burcunuza göre parfüm seçimi yaparak burç özelliklerinize uygun parfümü seçin.


Bir önceki yazımıza https://esrastyle.com/blog/sik-bir-ayakkabi-canta-kombini-nasil-yaratilir linkinden ulaşabilirsiniz.