Modayı takip etmek birçoğumuzun severek yaptığı bir aktivite. Ünlülerin, fenomenlerin ve başkalarının ne giydiğini inceliyor ve onlardan ilham alıyoruz. Özellikle son yıllarda açık giyimin yanında kapalı giyim de bir trend haline geldi. Tesettür takımları en çok tercih edilen kıyafetler arasında yer almaya başladı. Değişik desenlerde ve renklerde birçok tesettür takımı var. Kıyafet seçenekleri fazla olunca şal ve eşarp seçenekleri de artıyor.  Bu kadar fazla seçenek arasında boğulmamanız için fikir ve ilham almanız önemlidir. Biz de bu yazımızda, size fikir ve ilham verecek eşarp seçimi önerilerini sunacağız. Tesettür takımlarınızı tamamlayacak eşarp seçimi yapmadan önce sizi bu yazıyı okumaya davet ediyoruz.

Tesettür giyim uzun zamandan beri var olan bir giyim tarzıdır. Kapalı bir giyim olması itibariyle kış aylarında bu tarzda giyinmesi daha kolayken, yazın daha zahmetli olabilmektedir. Özellikle son yıllarda tesettür giyimdeki moda trendleri artmıştır. Değişik kombinler yapılmakta ve şıklık kendini tesettür giyimde de göz alıcı bir şekilde göstermektedir. Alışılmamış kombinler, değişik eşarp bağlama yöntemleri ve zarif renk uyumlarını da görmek mümkündür. Durum böyle olduğunda, kişi şık olmak ve modaya ayak uydurmak ister. Bazı fenomenler sadece ilham vermek adına kombinler yapmakta ve bunları paylaşmaktadır. Bunun dışında ise internetteki yazıları okumak, bazı uygulama platformlarında paylaşılan fotoğraflara bakıp fikir almak da size yardımcı olacaktır.

Eşarp, tesettür giyimdeki en önemli parçalardan biridir. Düz renkler giydiğinizde bile eşarbınızı dikkat çekici bir renkte seçmeniz ya da farklı bir şekilde bağlamanız, sizi sadelikten kolayca kurtarabilir. Pantolon veya etek, gömlek ve eşarp üçlüsü en çok tercih edilen kombinler arasındadır. Değişik kumaşta ve desenlerde kıyafetler üretildiği gibi, birçok değişik modelde, desende ve kalitede eşarp üretimi de yapılmaktadır. Kıyafetlerde de olduğu gibi kaliteli bir eşarp almanız onu daha uzun ömürlü kullanmanızı sağlar. Aynı şekilde değişik kıyafetler için değişik renklerde eşarplar alabilir, eşarp seçeneklerinizi çoğaltabilirsiniz. Bir kıyafet kombini için aldığınız eşarbı ilerde de kullanacağınızı unutmamalısınız.

Eşarp Seçimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Değişik kalitelerde birçok eşarp bulunmaktadır. Elbette fiyatları de kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Eğer satın aldığınız eşyayı uzun süre kullanmak istiyorsanız kaliteli olanını almanızı öneririz. Ödeyeceğiniz fiyat uzun vadede aldığınız eşyaya değecektir. Eşarp almadan önce isteğinizi ve bütçenizi belirlemeniz, karar verme sürecinizi kolaylaştıracaktır. Bundan sonra yapmanız gereken, gardırobunuzu gözden geçirmektir. En çok hangi rengi kullanıyorsunuz? En sık kullandığınız kıyafet parçaları hangileri? Genelde desensiz kıyafetleri mi tercih ediyorsunuz ya da hangi desenleri dolabınızda daha sık görüyorsunuz? Alışverişe gitmeden önce bu sorulara cevap vermiş olmak zamandan da tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Eğer yeni kıyafetler ve eşarplar satın almadan önce kendinize bu cevapları hatırlatırsanız karar verme sürecinizi de hızlandırmış olursunuz. Eşarp seçmeden önce dikkat etmeniz gerekenleri hatırlattıktan sonra tesettür takımınızı tamamlayacak eşarp seçimlerine bir göz atalım.

Tesettür Takım Modası

Tesettür giyimin kendine has bir moda anlayışı vardır. Günlük hayatta yapılan kombinlerde kot ve gömlek gibi değişik parçaların ve renklerin bir arada kullanıldığını sıkça görürüz. Bu seçim popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek olsa da değişik kombinlere ihtiyaç duyulur. Bu noktada takımlar kendini moda ve trendlerde göstermeye başlar. Aynı renkte ve kumaşta kombinlenen takımlar kendi başına bir moda akımı haline gelmiştir. Bu akım etkisini tesettür giyimde de göstermiştir ve tesettür takımların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Tesettür takımlarının giyilmesi oldukça rahattır. Hem günlük hem özel bir davette tercih edilebilir. Yapılan eşarp seçimi, takılan takılar ve öne çıkarılan renkler tesettür takımının sade mi yoksa göz alıcı bir görünüşe mi sahip olacağını belirler. Tesettür takımları, iki parça oluşu itibariyle her zaman şık ve zariftir. Burada kullanacağınız diğer parçaları seçmek ve takımınıza ayrı bir hava katmak tamamen size kalmıştır. Eşarp seçimi bu noktada oldukça önemli bir etkiye sahiptir.

Takımlara Uygun Eşarp Seçimi

Tesettür takımının bütünlüğü eşarpla sağlanır. Kullanacağınız eşarbın kumaşı da oldukça önemlidir. Hem mevsime göre pratik bir işlev görür hem de dış görünüşe büyük bir katkı sağlar. Daha sportif giyimleriniz için eşarp yerine şal da kullanabilirsiniz. Eğer daha klas ve şık bir görünüm elde etmek isterseniz ipek eşarpları öneririz.

Tek Renkli Takımlar

  • Takımlarda tek renkler sıklıkla kullanılır. Tesettür takımlarında ceket ve pantolon daha çok kullanılsa da, eşofman ve kazaktan meydana gelmiş takımlar da mevcuttur. Bu tarz takımlarda tek bir rengin hakim olduğunu görürüz. Peki, tek renkli takımlar için eşarp seçimi nasıl yapılmalıdır?
  • Takımın hangi renkte olduğu çok önemlidir. Daha soft ve pastel tonlar mı? Yoksa daha göz alıcı ve canlı renkler mi? İlk önerimiz, rengin tonundan bağımsız olarak, eşarbınızı tesettür takımınızla aynı renkte seçmenizdir. Bütünlüğü bu şekilde sağlayabilir, takı seçimlerinizle kombininize başka bir renk ve dokunuş katabilirsiniz.
  • Bir başka şekilde, eşarbınızı takımın rengine uygun ancak ondan farklı bir renkte seçebilirsiniz. Örneğin çok fazla tercih edilen renklerden olan pudra pembesi ve taba rengi bir arada kullanılabilir. Çok şık ve zarif bir görünüm sağlar.

Farklı Renkli Takımlar

  • İki farklı renge sahip takımlarda eşarp seçimi yaparken tek bir rengin hakim olmasına izin verebilirsiniz. Örneğin mavi ve beyaz renklerdeki takımınız için mavi renkte bir eşarp seçebilirsiniz. Etek ya da pantolonunuzun mavi, üstünüzün beyaz ve eşarbınızın mavi olması daha akışkan bir renk geçişi sağlar. Sıralamayı tam tersi şekilde yapmanız da mümkün. Az önceki örnekten gidecek olursak, mavi ve beyaz renkli takımınıza eşarbınızla üçüncü bir renk ekleyebilirsiniz. Eşarbınızı pembe veya kahverengi tonlarında seçebilirsiniz.

Desenli Takımlar

  • Desenli takımların kombini diğerlerine göre daha zordur. Eşarp seçiminiz sizi çok şık da yapabilir çok rüküş de. Bu yüzden kullandığınız desenin farkında olmak ve buna dikkat etmek önemlidir. Örneğin, ekose desenli kırmızı ve siyah renkleri olan bir takım giydiyseniz ya aynı desende ya da siyah gibi düz bir renkte eşarp takmanızı öneririz. Desen kendini zaten yeteri kadar öne çıkartmaktadır. Ona bir şeyler ekleyip duruşunu bozmaktansa, onu sadelikle harmanlamanız yeterli olacaktır. Aynı şekilde, desenli takımlarınızın altına tek renkli bir ayakkabı seçimi yapmanız önerilir. Eğer isterseniz zarif bir bileklik veya kolye ile kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Eşarp seçiminiz kombininizin sportif ya da klasik olup olmamasını etkileyen faktörlerden biridir. Klasik bir imaj için daha göz alıcı ve farklı renkler seçebilirsiniz. Bordo, gece mavisi, fuşya gibi renkler bunlara örnektir. Sportif bir imaj için tercih ettiğiniz renkler yanında eşarbınızın veya şalınızın üzerine bir şapka takabilirsiniz. Dış görünüşünüze değişik bir hava katacaktır.  Ayrıca değişik eşarp bağlama modellerini de deneyebilirsiniz. Tek başına bile yeterince zarif ve şık olan tesettür takımlarını tamamlayacak eşarp önerilerimiz bu kadar. Kombin yaparken cesur renkler kullanmaktan kaçınmamalı ve sizi ne rahat hissettirecekse tercihinizi o yönde yapmalısınız.


Bir önceki yazımıza https://esrastyle.com/blog/bebek-kiyafetleri-yikanirken-nelere-dikkat-edilmeli linkinden ulaşabilirsiniz.