Tesettür giyimin moda dünyasındaki yeri giderek artmaktadır. Bu sayede tesettür giyim seçenekleri çoğalır. Eşarp, tesettür giyimin ana parçası olup onunla giyilecek kıyafetlerin seçimi de büyük önem taşır. Her yıl, tesettür giyim kıyafetleri üreten markalar artış göstermektedir. Bu markaların severek tercih ettiği parçalardan biri de tesettür giyim elbiselerdir. Her yaşa ve vücut tipine uygun tesettür giyim elbise sayesinde sıradan ve özel günlerde şıklığı yakalayabilirsiniz. Tesettür giyimin kapalı olduğu düşünüldüğünde, sıcak ve ter gibi yaşanabilecek problemleri azaltmak adına doğru kumaş seçimi yapılmalıdır. Pamuklu, triko, ipek ve sentetik kumaşlar, tesettür elbiselerin üretiminde kullanılarak kişiye kolaylık sağlanması hedeflenir.

Günlük Tesettür Giyim Elbiselerle Rahat Edin

Tesettür elbiselerin belki de en çok kullanıldığı zaman dilimi: günlük buluşmalar. Bir arkadaşınızla kahve içmeye giderken veya gezmeye gideceğiniz güzel bir havada, elbise çok doğru bir seçim olacaktır. Tunik modeller, tesettür giyim elbiselerin vazgeçilmezidir. Dökümlü oluşlarıyla vücut hatlarını sakladıkları kadar kişiye kolay hareket etme imkanı verirler. Çizgili tunik elbiseler, altına pantolon ve rahat bir spor ayakkabı ile tamamlanabilir. Uzun yürüyüşler yapacağınız ya da bir kafede oturarak sohbet edeceğiniz günlerin kurtarıcısıdır.

Spor şık giyinmek isterseniz, çiçek desenli elbiselere şans vermelisiniz. Fırfır detaylarıyla çiçeklerin verdiği fresh görüntüye hareket katan elbiseler, güneşli günlerin ve neşeli buluşmaların başrolünde. Hafif topuklu ayakkabıyla şıklığı arttırabilir veya düztaban spor ayakkabılarla kombini sporlaştırabilirsiniz. Elbiseyle birlikte takabileceğiniz hasır minik el çantaları ile kombine zarafet katabilirsiniz. Hanım hanımcık olmayı sevenlerin klasik kombinleri içinde ise; omuzdan bağlamalı tesettür elbiseler ve sivri burunlu babetler de var.

Abiye Şıklık İçin Tesettür Giyim Elbise

Tesettür giyim elbiselerin en büyük avantajlarından biri; yapılan kombinle birlikte her yerde giyilebilmesi. Günlük olarak giyilebilen elbise seçenekleri çok fazla. Aynı şekilde abiye tesettür elbiselerde de oldukça fazla ve birbirinden farklı seçenekler mevcut. Sade ve düz renkler, iş hayatı da dahil olmak üzere her ortamda sevilerek tercih ediliyor.

  • Tesettür giyimde hanımların abiye olarak seçtiği modellerin başında, prenses model geliyor. Turkuaz, mavi, kırmızı gibi göz alıcı renklerle düğün salonlarına ve açık mekanlara uyumlu. Fırfırlı boneler veya ipek şallarla tamamlanabilen elbiseler, topuklu ayakkabılarla tam olarak abiye görünüme kavuşuyor.
  • Volan elbise, kadın giyimdeki parçaların etek, kol veya yaka uçlarına yapılan süs, fırfır anlamına gelmekte. Tesettür giyim elbise modellerinde severek kullanılan volan, abiye havasıyla özel günlerin baş tacı. Beli kemerli veya düz kesim olan elbiselerin zarafetini bozmamak için ona uyumlu eşarp ve çantanın seçimi önemli.


Tesettür giyimdeki abiye elbiselerin, vücudu örtecek şekilde kesilmesi, hanımlara büyük rahatlık sağlıyor. Terletmeyen kumaş seçimiyle birlikte, ter problemi düşünülmeden, rahatça hareket edilebiliyor. Elbiselerin tek parça olması, kombinin star parçası olması anlamına gelmekte. Bu, hem kombin yapmak için ihtiyaç duyulan vakti azaltmakta; hem de elbise seçiminin önemine vurgu yapmakta.

Tesettür Giyim Elbise Seçmek İçin 5 Kural

  1. Vücut tipinize uygun parçaları kullanın: Elbisenin vücut tipinize uygun olması, içinde rahat etmenizi sağlar. Kendinizi rahat hissetmeniz ise her şeyden daha önemlidir.
  2. Tesettür giyime uygun olduğundan emin olun: Aldığınız elbisenin, inandığınız ve uymak istediğiniz kurallar bütününe göre, vücudunuzda kapalı kalması gereken yerleri örttüğünden emin olun.
  3. Giyilen ortama ve duruma uygun olmasına özen gösterin: Giyilen elbisenin ortama uygun olması elbette ki adettendir. Aynı şekilde, uzun elbiseler, yağmurlu ve karlı havalarda yere değmemelidir. Kapalı bir kafe ile açık bir parkta giyeceğiniz elbise modelleri birbirinden farklı olabilir.
  4. Kumaş seçimiyle ter problemini önleyin: Özellikle yaz aylarındaki sıcaklar yüzünden, tesettür giyimli hanımlar zaman zaman ter problemiyle karşı karşıya kalabilir. Bu problemin en doğru çözümü doğru kumaş seçimidir. Pamuklu kumaş, teri en rahat emen kumaş türüdür. Pamuklu, terletmeyen ferace modelleri sizin için iyi bir seçenek olacaktır.
  5. Enerjinizi yükselten renk ve desenleri seçin: Elbisenin tek parça olmasıyla kombinin çoğuna hakim olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle size en iyi hissettiren rengi ve deseni seçerek enerjinizin yüksek kalmasını sağlayabilirsiniz.

Tesettür Giyim Elbiseleri Her Mevsimde Kullanabilirsiniz

Yazın keten gibi terletmeyen kumaşlardan giyilen tesettür elbiseler; kışın pamuklu kalın kumaşlarla kullanılıyor. Yazın sandaletlerle veya babetlerle giyilen tunik modeller, çizmelerle giyildiğinde hem kışa meydan okuyan hem de şık bir kombin oluveriyor. Her mevsime uygun tesettür giyim elbiselerle rahat edip aynı anda şık olmanız mümkün. Tüm hava koşullarına uygun elbiseleri incelemek ve en beğendiğinizi kaçırmamak için hemen www.esrastyle.com u ziyaret edebilirsiniz.

Vücut Tipine Göre Tesettür Giyim Elbise

Armut tipi vücut: Basenlerin daha geniş, üst bedenin daha dar olduğu vücut tipi. Burada örtülmesi istenen kısım kalçalar ve bacaklar olduğundan üstü dar alta dara açılan elbiseler seçilmelidir.

Dikdörtgen tip vücut: Bel oyuntusunun az olduğu, vücudun dikdörtgen gibi indiği vücut tipidir. Beli belli eden modellerden kaçınılmalı, düz kesimli bol elbiseler tercih edilmelidir. Abaya elbiseler rahatlıkla kullanılabilir.

Elma vücut tipi: Bel ve basenin genişlediği ancak bacakların üste göre daha ince olduğu vücut tipi. Burada dikkati göğse ve omuzlara çekmek gerekli. Tesettür giyimde bunu boğazlı modellerle veya yakası süslü parçalarla yapabilirsiniz.

Kum saati vücut tipi: Her kadının sahip olmak istediği, göğüs, bel ve basenin orantılı olduğu vücut tipi. Bu vücut tipine her elbise modeli yakışacaktır. Şanslı kesimdeyseniz, tarzınıza uygun herhangi bir elbiseyi düşünmeden satın alabilir ve giyebilirsiniz.

Tesettür Giyim Elbiselerin Tamamlayıcıları: Eşarplar

Birbirinden şık tesettür elbiselerin olmazsa olmazı nedir? Tabi ki onları tamamlayan farklı modellerdeki eşarplar! Tivil kumaştaki eşarplar her mevsime uygun olup çok kullanışlıdır. Yaz ve spor kombinleriniz için şal eşarpları tercih edebilirsiniz. Abiye şıklığını tamamlamak ve dikkat çekici olmak istiyorsanız parlak kumaşlı eşarplar tam size göre. Eğer daha hafif aynı zamanda kullanışlı bir şey arıyorsanız; bonelere mutlaka göz atmalısınız. Fırfırlı, kendinden topuz modelli veya düz kalın boneleri eşarbınızın içinde veya tek başına kullanabilirsiniz.

Şıklığınızı Tesettür Elbiselerle Yaratın

Tek parça tesettür giyim elbiselerle şıklığı baştan yaratın. Desenli, önü volanlı sade veya çapraz kesim geometrik desenli elbise modelleriyle size en uygun olanı bulmanız çok kolay!

Ferace Modeller Tesettür Giyim Elbiselerin Vazgeçilmezi

Şıklığa şıklık katan ferace modelleri, pastel renkli ve iri desenli parçalarla herkese hitap ediyor. Feraceler her yaşa uygun üretildiği için severek kullanılıyor. Kapüşonlu ve çizgi film desenlileri gençler için uygunken; ince detaylı ve boncuklu feraceler iş hayatında giyilebiliyor. Sadelik tesettür giyimde daha ön planda olsa da, kibar ve şık desenleri denemekten korkmayın. Unutmayın ki, tesettür giyim elbise, doğru parçalarla spor, şık, abiye olabilen çok kullanışlı bir parçadır.


Bir önceki yazımıza https://esrastyle.com/blog/kisa-sac-modelleri-ve-bakim-onerileri linkinden ulaşabilirsiniz.