Kısa saça sahip olmak biraz korkutucu bir fikir olabilir. Kimileri için düşünülemez bir seçenekken kimileri içinse vazgeçilmezdir. Hem yıkama hem bakım açısından daha az uğraş gerektirdiği düşünülen kısa saç modelleri için karar vermek her zaman kolay olmayabilir. Çok uzun saçlara sahipken kırıkları aldırmaktan daha fazlasını yapmak ve saçları kısa kestirmek büyük cesaret ister. Kısa saç modellerine ve bakım önerilerine değineceğimiz yazımızla, korkuları azaltmayı istiyoruz. Dikkat: kısa saçın rahatlığına ve bakım kolaylığına alıştıktan sonra saçlarınızı uzatmak zor gelmeye başlayabilir!

Yüz Şekline Uygun Kısa Saç Modelleri

Yüz şekliniz hangi kısa saç modelini seçmeniz gerektiği konusunda büyük bir yardımcı.

  • Yuvarlak yüzlü kadınlar için saçların omuz üzerinde bırakılması hoş duruyor. Aynı zamanda perçem kestirilerek yuvarlak yüzlü kadınların karakteristik özelliği olan yanakları kapatmak mümkün. Saçların dalgalı olması, yüzü daha ince gösteren bir detay.
  • Elmas yüz şekline sahip kadınlar, en kısacık saç modellerini hiç çekinmeden kestirebilir. Maskülen bir görünüm isteyenler ensede biten modelleri tercih edebilir. Saçı ortadan veya yandan ayırmaksa tamamen kişinin zevkine kalmış. Marjinal görünüm yakalamak isteyenler kulak arkalarını veya enseyi tıraş ettirebilir.
  • Kare yüz şekli için en uygun kısa saç modellerinden biri kaküllü olanlar. Saçları köpük ve benzeri ürünler yardımıyla hafifçe dalgalı yaparak tarz bir görünüm elde edilebilir. Düz kısa saçın Retro havasına büründüğü en uygun yüz şekillerinden birinin kare olduğunu da eklemeden geçmeyelim!
  • Yüzü oval şeklindeki kadınlar, geniş seçenek yelpazesine sahip. Katlı modellerin, perçemlerin, kaküllerin ve asimetrik saç kesimlerinin onlara çok yakışacağı kesin! Seçtikleri her farklı kısa saç modeliyle farklı bir kişilik yaratabilirler! Giyim stilinin, saç modelini ortaya çıkardığını unutmayalım.

Popüler Kısa Saç Modelleri

Bob ve Lob kısa saç modelleri bu senenin popülerleri arasında. Bob kesim modeli, perçemlerin alnı örttüğü ve saçın enseden çene hizasına uzandığı kesimini ifade ediyor. Lob ise “longer bob” anlamına gelmekte. Omuza kadar inen ve bob modelden daha uzun saçlar, birden fazla model seçeneği sunuyor. Sade ve bakımlı kadınların sık kullandığı lob modeli, katlı, asimetrik, yanları tıraşlı veya kaküllü olabilir. Düz, dalgalı ve kıvırcık fark etmeksizin; her saç tipine uygun kısa saç modeli mevcut. Yeter ki doğru kuaförü bulun ve ne istediğinizi bilin!


Saç Bakımı Neden Önemli?

Saçların hangi modelde kesildiği kişinin karakteriyle ilgili ipucu verir. Bununla birlikte saçların bakımlı oluşu güzel ve çekici bir görünüm sağlar. Bakımı düzenli olarak yapılan kısa saç modelleri, kendini belli eder: canlı durur, parlaktır ve hacimlidir. Güzel ve dikkat çeken saçlarla çok daha mutlu ve enerjik hissettiğiniz bir gerçektir. Hem güzel gözükmek hem de saç sağlığını korumak için saç bakım ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

Canlı ve Parlak Kısa Saç Modelleri İçin Saç Bakım Ürünleri

Saçlarını kırıldığı ve yandığı için kestirenler: Saç bakım setleri düzenli olarak uygulandığında, gözle görülür değişiklikler yaşanır. Saç bakım setlerinin içinde şampuan, maske, sprey ve serum gibi saç bakım ürünleri bulunur. Saçlarını canlanması için kestiren kadınlar için mükemmeldir. Keratin sayesinde saç, ihtiyaç duyduğu vitamini ve nemi kazanır. Dolgun ve hacimli saçlar sağlıklı bir şekilde uzar. Sadece keratin şampuanı kullanarak da benzer faydaları görebilirsiniz.

Saçlarınızın dökülmesinden yorulmuş ve çözümü kısa kestirmekte bulmuş olabilirsiniz. Saç modelinizden ne kadar memnun olsanız da saç dökülmesi yorucu bir problemdir. Saç dökülmesi, genetik olabildiği gibi saçın yapısındaki eksik vitaminler yüzünden de olabilir. Sarımsaklı şampuan ve saç bakım maskesi, sarımsak içeriğiyle doğal antioksidan görevi görür. Saç dökülmelerini durduran bu formül, saçların yenilenmesini sağlayarak saçları parlak ve hacimli bir görünüme kavuşturur. “Sarımsaklı şampuan kötü kokar mı?” sorusu sıkça merak edilir; ancak içiniz rahat olsun, piyasadaki normal bir şampuan kokusunda olan ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu ve buna benzer birçok saç bakım ürünü esrastyle.com sitesinde bulunmaktadır.

Saçımı Ne Kadar Sıklıkla Yıkamalıyım?

Genel olarak konuşmak gerekirse, kuru saç yapısına sahip kişiler haftada maksimum 2 kere, yağlı saç yapısına sahip kişilerse günlük olarak saçlarını yıkayabilirler. Eğer saç tipiniz çok yağlı veya kuru değilse, saçınızı istediğiniz sıklıkta yıkayabilirsiniz. Saç tipiniz burada büyük bir etkendir. Örneğin, kalın telli veya kıvırcık saçlar, yıkanmadan daha uzun süre dayanabilmektedir. Bunun sebebi saç derisindeki yağların diğer saç tipleri kadar kısa sürede saça hücum etmemesidir.

Sahip olduğunuz saç tipini tanımak, saçlarınıza nasıl bakım yapacağınızı öğrenmeniz için gereklidir. Bazen saçın yıkanmadığı sürede, kendiliğinden ürettiği yağ da saç için gereklidir. Evde uzun süre kalıyorsanız, arada bir saçlarınızın yağlanmasına izin vermelisiniz. Eğer ki her gün saçını yıkamadan rahat etmeyenlerdenseniz; seçtiğiniz şampuanın kimyasallardan arındırılmış doğal bir ürün olması çok önemlidir. Çörekotu yağlı şampuanlar da birçok kişinin vazgeçilmez tercihi.

Bakımlı ve Şekilli Kısa Saç Modelleri İçin Öneriler

Kısa saça sahip olanların ortak bir arzusu vardır. O da: saçlarını şekillendirmeye daha az vakit ayırmak! Saçları doğal bir şekilde şekle girenler bu konuda çok şanslı. Peki, saçlarımıza söz geçiremeyenlerimiz ne yapmalı? Saç bakım yağları, saçları beslerken kolay şekil almasına imkan tanır. Çoğu şekillendirici saç kremi içerisinde saça zararlı içerikler bulunur. Saç sağlığı ve kalıcı bakımı için argan, sarımsak, zeytinyağı, keratin içerikli olan aynı zamanda sülfattan yoksun saç bakım ürünleri tercih edilmelidir.

  • Saçlarınızı hem şekillendirip hem güçlendirmeniz mümkün! Arganlı saç bakım yağları, hangi saç tipi olursa olsun, saçların kolay şekil almasını sağlar. Saç diplerine de sürülebilen argan yağı ile saçlar gürleşir ve parlak bir görünüm kazanır. Saçı kökten uca beslemesi nedeniyle saç telleri nem kazanır ve kepek oluşumu önlenmiş olur. Ayrıca boyalı saçlarda, boyaların daha uzun süre saçta kalmasını sağlar.
  • Hindistan cevizli saç bakım yağları, içerdiği E vitamini ile saçların yıpranmasını önler. Kuru saça uygulamanız gereken yağı tüm gece saçta bekletebilirsiniz. Ertesi gün saçınızı yıkarken Hindistan cevizli şampuan kullanabilir ve saçlarınızın daha kolay şekil aldığına tanıklık edebilirsiniz.

Neden Sülfat İçermeyen Ürünler Tercih Etmeliyim?

Sülfat, en basit tabiriyle şampuanın köpürmesini sağlayan bir kimyasaldır. Deterjan ve diğer temizlik ürünlerinde de aynı amaçla kullanılır. Piyasadaki çoğu markanın saç bakım ürünlerinde yüksek miktarda sülfat yer alır. Sülfat, ölü saç derilerinin temizlenmesini sağlasa da; saçın doğal olarak sahip olduğu nemi de götürür. Zamanla kaybolan doğal nem, saçların kuru ve narin olmasına sebep olur. Özellikle uzun vadede sağlıklı saçlara sahip olmak için sülfatsız ürünler kullanılmalıdır.

Hem argan yağı içeren hem de sülfat içermeyen ürünler , saçların bakımını yapmada yardımcıdır. Hassas cilt derisine sahip kişilerin de gönül rahatlığıyla kullanabileceği bu ürün, saçların kuru ve hatır hutur olmasını engeller. Argan yağı saçı besleyerek saça doğal parlak görünüm kazandırır. Aynı zamanda argan yağı, saç dökülmelerini azaltmasıyla bilinir. Bir şişede birden fazla etkiye sahip doğal ürünü denemeye başlamak ve satın almak için www.esrastyle.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


Bir önceki yazımıza https://esrastyle.com/blog/bel-cantasi-kombin-onerileri linkinden ulaşabilirsiniz.