İyi giyinme duygusu güveninizi artırabilir ve kalabalığın içinde öne çıkmanızı sağlayabilir. 2013 yılından bu yana, başörtüsü modasinda gözle görülür bazı değişiklikler oluyor. Sonuçta baktığımızda tesettür günlük giyimin bir parçası haline gelmiş ve kendine has bir moda anlayışının da gelişmesini sağlamıştır. Tesettür kişinin dini inancının gereğini yerine getirirken karakterini de yansıttığı özgün bir giyim tarzıdır. Bu yüzden, örneğin bir türbanın doğru şekilde bağlanması dahi moda trendlerine yön verebilecek önemli bir ayrıntıdır. Soğuk havalarda doğru stil tercihleri ile kişiliğinizi yansıtan kışlık tesettür kıyafetler, giyiminizi daha mütevazı ve zarif bir hale taşıyabilir. 

Kışlık Tesettür Giyimin Modada Yükselişi

Tesettür Müslüman kadınlar için alçakgönüllülüğün bir sembolüdür, ancak birini daha çekici hale getirmek için farklı kıyafetlerle farklı şekillerde kendini gösterebilir. Bir gömlek, ceket, kazak, uzun maxi ile tesettür giyiminizi stilize etmede birçok seçenek var. Basit günlük rutininiz için, üstte bir kazak ve herhangi bir çiçek baskılı başörtüsü ile tam kollu bir gömlek giyebilirsiniz. Baskılı başörtüsünde birkaç tasarım vardır. Bunları birçok mağazada kolayca alabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, havayı ve cilt tonunuzu akılda tutarak en iyi şekilde giden bir kumaş bulmak için küçük bir araştırma yapmaktır. Elbette bunu yaparken kendi tarzınızı gözetmeniz ya da baştan oluşturmanız gerekecektir. 

Kışın, koyu renkler şiddetle tavsiye edilir. Bugünlerde hayvan baskısı, çiçek baskısı, karikatür tasarımları gibi birçok baskılı tesettür tasarımı vardır. Bu günlerde her zaman oldukça moda olan yeni tasarımları deneyebilir ve kendinize has bir tesettür stili yaratabilirsiniz. 

Kış alışverişinize hazır ve heyecanlı olduğunuzu biliyoruz. Devam edip etmeyeceği merakla beklenen birçok trend var. Kış modası herkesin gözdesi ve bu kış 2020 trendleri başörtüsü modası için heyecan verici bir süreç olarak görülüyor. Bu kış gardırobunuz için çok fazla seçenek var, ancak bunlar arasında, alışveriş listenizde olması gerektiğini düşündüğümüz kışlık tesettür parçalarını derledik. Hemen hemen her kıyafeti şekillendirmek ve giymek çok kolaydır. Ayak bileğinde duran uzun bir kat arasında seçim yapabilirsiniz veya isterseniz dizde duran daha kısa bir kat tercih edebilirsiniz. Onları deneyin ve en iyi olanı seçin.

Yün Hırka 

Bu yıl gardırobunuzda yün hırka bulunmalıdır. Herhangi bir şeyle giyilebilen elbise parçalarından biridir. Çok rahat ve şık çeşitleri bulunur. Öyle ki, üzerinize bir yün hırka atıp dışarı çıkabilirsiniz.

Deri Etekler 

Bu sene etekler hakkında konuşmaya devam edeceğiz gibi duruyor çünkü çok sayıda muhteşem etek kışlık tesettür giyim modasına yön vermeye aday görünüyor. Her şeyden önce, çarpıcı ve çok şık yapıya sahip olan deri etekler birçok kadının tercihi olmaya devam ediyor. İkincisi, ağır deri dokusu ile soğuk kış aylarında sizi sıcak tutacaktır. Deri etkeler aynı zamanda rahattır. Farklı kombinlere açık olmaları sayesinde onları neyle eşleştirileceğiniz konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Büyük Boy Kazaklar 

Büyük boy her şey son yıllarda trend oldu. Büyük boy kazaklar yıllardır popüler haldeler ve bu konumlarını gün geçtikçe güçlendiriyorlar. Büyük boy kazaklar harika görünümleri ile tesettür giyimi tercih eden kişilere mükemmel alternatifler sunuyor. Bedeniniz ne olursa olsun dikkat çekici bir moda tercihi olarak büyük boy kazaklara gardrobunuzda yer açmalısınız.

Pelerinler

Pelerinler 2020 kışında tesettür giyiminde büyük bir hit oldu. Çok orijinal bir parça olmadıklarını düşünebilirsiniz ama bir pelerin hem etkileyici hem de şık olabilir. Böylece stilinize farklı bir boyut katabilir. Tesettür giyimi tercih edenler için pelerinle harika birer seçenektir çünkü gevşek bir yapıdadırlar ve altında ne isterseniz giyme özgürlüğünü verirler. 

Yünlü blazerler güzel bir kış öğesidir. Resmi etkinlikler için harikadırlar ve inanılmaz derecede sıcaktırlar, ancak en önemlisi çok yönlüdürler. Pek çok farklı uyum, renk, desen ve uzunluk bulabilirsiniz.

Kazak

Bir spor kıyafetinin hayranıysanız veya genel olarak daha aktif ve gündelik kıyafetleriniz varsa, sweatshirtler muhtemelen en iyi arkadaşınızdır. Birçok marka şimdi onları yeniden şekillendiriyor ve 2020 kış trendlerine sunmak üzere hazırlıyor, bu yüzden onları da kontrol etmeyi unutmayın. 


Bomber Ceketi ile  Kışlık Tesettür

Bu yılki en şık kış trendi, ceketlere farklı bir soluk getiren ve bize ciddi moda hedefleri veren en şık ünlülerin bazılarında gördüğümüz bomber yani bombacı ceketi trendidir. Kürk ve yamalı seçenekleriyle öne çıkan bu bomber ceketi, tesettür giyim ile uyum içinde kullanılabilir.

Kot Ceketli Tesettür

Denimsiz bir sezonu kim düşünebilir? Elbette hiç kimse! Denim esastır. Örtülüyorsanız, büyük boy veya uzun kot ceketler harikadır. Ayrıca, doğru şeyleri altına yerleştirirseniz sizi çok sıcak tutabilirler. Denim ceketler her kızın en iyi arkadaşıdır, çünkü elbise tercihi için kısıtlı zamanınız olduğunda onlara güvenebilirsiniz! Kot ceketler ile alternatiflerinizin sayısının sıfıra yaklaştığı durumlarda bile bir çıkış yolu bulabilir, üstelik bu yolu şıklık ve zerafetle oluşturabilirsiniz. 

Şapkalı Tesettür

Beanie şapkaları kış tesettür giyimi için en iyi aksesuarlar arasında gösterilir. Gerçekten de bu şapkalar doğru şekilde tasarlanır ve kombinlenirse tesettür kıyafetlerle birlikte çok iyi bir görünüm sağlayabilir. Bu şapkalarla istediğiniz herhangi bir görünümü sportif veya zarif bir parti görünümü haline getirebilirsiniz.

Deri Ceketli Kışlık Tesettür

Üstünde bir ceket ve elinde bir deri çanta olan uzun maksi elbise, kışlık tesettür seçimi için harika bir seçenektir. Gerçekten de kış tesettür modasında böyle kombinler görmeye alışmamız gerekiyor. Çünkü tasarımcılar, deri ceketin tesettür giyiminde nasıl bir yere sahip olabileceğini çoktan gördü ve bu bağlamda etkili tasarımlarla karşımıza çıkıyorlar.

Uzun Montlu Kışlık Tesettür

Kalın kumaş malzeme başörtüsü ile siyah bir ceket, kış akşamı kombinleri için öne çıkan alternatiflerden biridir.  Siz de uzun mont ve kalın bir başörtüsü ile ocak ve şubat akşamlarına şıklık katabilirsiniz. Siyah deri ceketle ilgili en iyi şey, onu kesinlikle herhangi bir kıyafet ve herhangi bir türban stili ve rengi ile kolayca eşleştirebilmenizdir. Bu nedenle seyahat etmek için harikadırlar, çünkü bir seyahat öncesinde bavul hazırlarken güzel bir siyah ceketiniz varsa çok fazla şey paketlemenize gerek kalmayacaktır. 

Öte yandan, başka alternatifleriniz de elbette olacak. Sizi benzersiz ve şık kılacak bir şey istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey sahte de olsa bir kürk cekettir. Bir kürk ceket, bir stil ifadesi yapmak için ihtiyacınız olan tek şeydir. Minimum makyaj ve aksesuar kullanımı ile en iyi görünümü elde edebilirsiniz. 

Uzun Hırka ile Tesettür

Kış aylarında bir diğer basit stil alternatifi uzun bir hırka giymektir. Bu günlük gündelik rutin için idealdir. Kış tesettür giyiminde yeni açılımlar için uzun hırka giymek önemli bir alternatif olacaktır. Ayrıca, şıklığınızı zerafetle birleştirmek için uzun hırka bir fırsattır. 

Funky Tesettür

Uzun bir kürk manto, tül etek ile başörtüsü ile özdeşleştirilen “funky” tarzının izlerini tesettür modasında da görmek mümkündür. Tesettür giyimi 2019’la birlikte artık farklı tarzda açılımlar için yeterince imkan sunuyor. Siz de funky tarzda kışlık tesettür ile farklı ve şık bir tarz yaratabilirsiniz. 


Bir önceki yazımıza https://esrastyle.com/blog/bebek-ihtiyac-listesi linkinden ulaşabilirsiniz.