Bel çantaları, hareket halindeyken veya eller doluyken kullanılabilen harika bir parça. Şık kıyafetlerle spor görünümü harmanlayan bel çantaları, bir süre boyunca moda dünyasının ilgi odağından çıkmıştı. Sonrasında özellikle dünyaca ünlü meşhur markaların ve butik giyim mağazalarının üretimiyle tekrar ilgi odağı oldu. 90’lar havasını yansıtan bel çantaları, güncel modanın detaylarıyla harmanlanarak çok daha modern bir görünüm elde etti. İster belde kemer gibi ister omuzda rahatça takılan spor çanta gibi kullanılsın, bel çantaları her tarza uygun kullanılabilir oldu. Üstelik günümüz moda dünyasının verdiği özgür hareket alanı ile herkesin kendi tarzını yansıtması artık hiç garip karşılanmıyor. Bel çantası kombin önerileri ile moda dünyasına hızlı dönüş yapan bel çantalarına şöyle bir göz atalım.

Bel Çantası Kombin İçin Bilinmesi Gerekenler

Bel çantasının cazibesini etkileyen birkaç faktör olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan ilki: marka. Bel çantası hangi renkte, kumaşta veya tarzda olursa olsun, koca harflerle yazılmış dünyaca ünlü markanın ismi yanında önemsiz kalacaktır. Eğer bel çantasına bütçe ayırmaya kararlıysanız, prestijli bir markanın çantasını alarak kombinin star parçası yapabilirsiniz.

Şıklığı ve orijinalliği etkileyen diğer faktörse; bel çantasının modeli. Bele takılan klasik modellerden sıyrılarak sapları daha uzun olan bel çantalarını tercih edebilirsiniz. Hem göğse hem bele takılabilen çantalarla gün içinde dahi çantanın duruşunu değiştirerek farklı kombin yapmış havası katabilirsiniz.

Son ve en önemli faktör ise: stil. Sokak tarzı mı, deriyle yapılmış bir kombin mi yoksa casual mı giyineceksiniz? Her tarza uygun model ve kumaşlardaki bel çantalarıyla, ağır ve büyük çantalara elveda. Hem küçük hem işlevsel oluşu bel çantalarının en büyük avantajlarından biri. Özellikle ellerimizi sürekli temiz tutmamız gereken pandemi sürecinde, bel çantalarıyla temasın az olması onu daha tercih edilebilir kılıyor. Maske ve dezenfektan gibi yanımızda taşımamız gereken küçük boy malzemeler içinse ideal.

Bel Çantası Kombini Yaparken 5 İpucu

1.Feminen Giyinin

Bel çantası tüm kombine havasını yansıtan bir parça. Özellikle deri bel çantasıyla feminen bir giyim tarzını tercih etmek daha dengeli, şık ve dikkat çekici bir görünüm sağlar.

2.Farklı Kumaşlar Kullanın

Değişik parlak renkler, marjinal desenler bu senenin modası arasında. İster bel çantasında ister kombinde kullanılan saten, kadife veya fitilli kumaşlar, kombini sıkıcılıktan kurtarır.

3.Bel Çantasını Arkanıza Takın

Adı üzerinde bel çantası; ancak sadece bele takılmak zorunda değil. Bel çantasını omuzdan göğse veya sırta doğru takmak ise yeni moda! Kendall Jenner gibi birçok ünlü isim bu tarzı sıklıkla kullanıyor.

4.Giysilerin Dışına Takın

Eğer bel çantasını bele takmaya karar verdiyseniz, kıyafetlerin üzerine takın. Ceketin veya tulumun üzerine takabilirsiniz.

5.Kişiselleştirin

Bel çantasını klasik görünümünden uzaklaştırmak için kendi dokunuşlarınızı ekleyin. Fermuara takacağınız anahtarlıklar veya çantaya bağlayacağınız ufak şallar, bel çantasını sadece size özel hale getirir.


Bel Çantası Kombin Önerileri

Bel çantalarının 80 ve 90’lardan günümüze ulaştığını söylemiştik. Gezginlerin ve özellikle “babaların” kullandığı bel çantası kombinini yapmak aslında biraz da bu yüzden önemli. Aile babası gibi durmamak veya salaş görünümünden bir tık olsa bile uzaklaşmak için seçilen parçalara dikkat etmek gerekiyor. O halde birbirinden farklı tarzlarda kullanabileceğiniz bel çantası kombin önerileri ile devam edelim.

90’lar Tarzı

Dönemi yansıtan desenli mini elbiseler, bel çantası kombin önerileri arasında. Hip-hop tarzı sneaker ayakkabılarla zıtlık yaratabileceğiniz kombini, üzerinize alacağınız ceket ile tamamlayabilirsiniz. Saç modeli ve aksesuarlar da burada önemli rol oynuyor; ancak elbise desenliyse çok fazla aksesuar kullanılmamasını öneriyoruz.

Lüks Takımlar

Çizgili veya düz olarak giyilen kadın takım elbiseler üzerine bel çantası takmayı hiç düşünmüş müydünüz? Bu akımın öncüsü: hepimizin tanıdığı Gigi Hadid. Hadid, oversize veya hatları belli eden takım elbise altına Dr. Marten botları tercih ediyor. Bedene çapraz olarak asılan deri bel çantası ise takımın mükemmel bir tamamlayıcısı.

Sokak Tarzı

İngilizcede “fanny pack” olarak bilinen bel çantaları, sokak tarzına son derece uygun. Fitilli kumaştan farklı desenlerdeki çantalar, bu tarzda en çok belde takılıyor. İşte klasik bir sokak tarzı kombini: birkaç cepli bol spor pantolon veya jogger pantolon, üzerine yazılı bir bol sweatshirt ve altına uygun spor ayakkabı. Tabi ki son olarak turuncu, yeşil, kırmızı renklerle harmanlanmış ufak cepli bir bel çantası!

Tüm Dikkatleri Üzerinize Çekecek Bel Çantası Kombinleri

Kontrast Yaratan Renkler

Bel çantasında siyahı bolca kullanıyorsunuz; ancak yeni renk tonlarını denemenin hiçbir sakıncası yok. 2020’nin moda renkleri olan mavi, yeşil, sarının pastel tonlarındaki bel çantaları dingin ve enerjik bir kombinin parçası olabilir. Kontrast renkleri kullanmak isterseniz kıyafet renklerinize zıt neon renkli bel çantalarını tercih edebilirsiniz.

Deri Parçaların Gücü

Bedeni saran tamamen deri bir kombinle iddialı görünmeye ne dersiniz? “Bel çantası spor kalmaz mı?” endişelerinizi herkes paylaşıyor; ancak artık her tarza bel çantası takılabildiğini söylemiştik. Tabi ki bu kombinde tek şart, bel çantasının da en az üzerinizdeki deriler kadar kaliteli bir deriden olması. Çantanın parlak gümüş fermuar detaylarını yine gümüş aksesuarlarla tamamlamak şıklığınıza şıklık katacak.

Klasik Bel Çantası Kombin ile Günü Kurtarın

Klas Bir Görünüm

Bedeni saran yüksel bel pantolon, crop top veya büstiyer ve son olarak çizmeler. Siyah, bordo gibi bir rengi tüm parçalarda kullanabilirsiniz. Bu kombinin püf noktası ise belinizdeki ince kemer ve üzerine takılan deri bel çantası. Hafif koyu, gölgeli bir göz makyajı ile vamp bir hava yaratmak da mümkün.

Modası Asla Geçmez

Gardırop problemlerinin %99’unu, bir beyaz tişört ve kot çözebilir! Evet, günümüzde bir kot bir tişört doğru giyildiğinde inanılmaz tarz bir görünüm yakalayabiliyor. Moda olan bel çantaları ile bu kombine son dokunuşu yaparak günü kurtarabilir, kombine daha az vakit ayırabilirsiniz. Kadın aksesuarlar, güneş gözlükleri ve şapkaların katacağı güzellikleri de unutmayalım.

Sade Bir Görünüm

Sonbahar aylarındayken triko kazaklar bol bol giyiliyor. Onlarla bütünleşen farklı kesimlerdeki Jean kotlar ise vazgeçilmezimiz. Yorgun bir güne uyandıysanız ya da daha sade görünmek istiyorsanız, kot ve triko kazağınızı hazırlayın! Renkli desenli fitilli kumaştan bir bel çantası, spor şık bir görünüm için ideal olacaktır.

Bel Çantası Kombinleri Uzun Süre Bizimle Olacak

Moda dünyasına daha çok yeni geri dönen bel çantaları uzun bir süre bizimle olacak gibi duruyor. Defilelerin ve markaların ilgi duyarak kullandığı bel çantaları, yeni modelleri ve renkleriyle raflarda yerini almaya devam ediyor. Gerek günlük gerekse şık kombinler için gardırobunuzda bir bel çantası mutlaka olmalı. Hemen alışverişe başlamak ve bel çantası kombinlerini denemek için esrastyle.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Bir önceki yazımıza https://esrastyle.com/blog/2020-one-cikan-ev-dekorasyon-tarzlari linkinden ulaşabilirsiniz.