Hayatınızın en güzel zamanlarından birini yaşarken bir yandan sosyal hayatınıza devam etmek bir yandan da hem şıklığınızı hem de rahatlığınızı korumak istersiniz. Bunların hepsinin bir arada olması çok mu zor peki? Bizce değil. Hamile hanımlar eğer bir aksaklık yaşamazlarsa hamileliğin son aylarına kadar çalışmaya ve normal hayatlarına devam edebilmekteler. Hal böyle olunca minik bebeğinize ve size yeni kıyafetler almak ve bu güzel kıyafetlerle hayata karışmak gerekiyor. Bunun için uzun uzun alışveriş yapmanıza da gerek yok. İnternet üzerinden istediğiniz bedende, renkte ve modelde tesettür hamile giyim kıyafetleri bulabilirsiniz.

Kolay iade ve değişim seçenekleriyle mağaza mağaza gezmekten çok daha kolay bir seçenek olan internet sitelerinden yapacağınız alışverişlerde aldıklarınızı hamilelik sonrası da giyebilmeniz mümkün. Tesettür giyimde bol ve dökümlü parçalar tercih edildiği için var olan parçalarınızı hamilelik döneminde kullanabileceğiniz gibi; pantolon, etek, mont gibi üzerinize oturan ve bedeninize uygun olması gereken parçalar için alışveriş yapmanız gerekmekte. Bu da alışverişin en güzel yanı!

Tesettür Hamile Giyim Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

Hem bebeğinizin hem de sizin rahat etmeniz her şeyden önemli. Bunun için hem mevsim koşullarına hem bedeninize hem de hamileliğinizde herhangi bir sorunla karşılaşıp karşılaşmadığınıza göre seçim yapmak gerekiyor. Rahatlığınızdan ve şıklığınızdan ödün vermeden birkaç hususa dikkat ederek tesettür hamile giyim modasını takip etmeniz mümkün.

Kumaş seçimi rahatlığınıza etki edecek ilk seçimlerin başında geliyor. Pamuklu, keten gibi kumaşları tercih etmenizi; naylon, sentetik kumaşları tercih etmemenizi öneririz. Bu tür kumaşlar hava almadıkları için gün boyu vücudunuzdaki nemi dışarı atmanızı önleyecek bu hem sizin için hem de bebek için hiç hoş olmayacaktır. Ağır olmayan, dikişleri sert olmayan, boyalı olmayan, mümkünse organik kumaşları seçmelisiniz.

Likralı kumaşlar bu dönem için en ideal kumaşlardandır. Karnınızı sıkmayan, sizi terletmeyen ve hareket kabiliyetinizi azaltmayan, bol kesimli model ve kumaşlarda kıyafetler almalısınız. Tesettür hamile giyim parçalarını pamuklu kumaştan seçerseniz bu parçaları hem yazın sıcakta hem de kışın soğukta üzerinize giyeceğiniz kabanlarınız ile birlikte yani her mevsim kullanabilirsiniz.

Pantolon, etek gibi parçalarda düğmeli ve fermuarlı parçalar yerine lastikli, sizi ve bebeğinizi sıkmayacak tercihler yapmalısınız. Hamilelik döneminde en çok basen ve karın bölgesi genişlediği için hamileliğinizin kilo almadığınız ilk dönemlerinden sonra da kullanılabilecek şekilde ayarlanabilir pantolonları ve etekleri tercih etmelisiniz. Hamileler için tasarlanan beli lastikli kot pantolonlar, renkli tunik ve şalınızla güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Tesettür hamile giyim parçaları tesettür giyim parçalarına göre biraz daha pahalıdır. Bu nedenle alışveriş yaparken mevcut ve kullanabildiğiniz parçalar ile kombin yapabileceğiniz yeni parçaları tercih etmelisiniz. Böylece az parça ile birden çok takım yapabilirsiniz. Üstelik tunik, abaya, ferace, elbise gibi parçalar zaten bol ve dökümlü oldukları için hamilelik döneminde de hamile olmadığınız dönemde de kullanılabilir olacaktır. Tesettür hamile giyim alışverişi yaparken pantolon, etek ve spor giyim tarzınıza uyacak eşofman takımlarını en üst sıralara yazmanızı tavsiye ederiz. Bu yolu izlerseniz hem cebiniz hem de siz mutlu olacaksınız ve hamilelik sonrasında kıyafetlerinize veda etmek zorunda kalmayacaksınız.


Günlük Kullanım ve İç Giyim

 Atlanılmaması gereken bir diğer konu da zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evlerde tesettür hamile giyim parçalarını nasıl seçeceğimiz. Pamuklu ve şık birçok pijama takımına; sabahlık, gecelik ve pijama takımlarından oluşan set halindeki lohusa takımlarına bakmanızı öneririz. Hamileliğinizin son aylarında gecelik giymeniz sizi daha rahat ettirecektir. Evde salaş, uzun, penye ya da likralı elbiseler kurtarıcınız olacaktır.

Hamile taytlarını da hafif olmaları nedeniyle evde tercih edebileceğiniz gibi ferace, abaya, uzun yelekler ile dışarı çıkarken de kullanabilirsiniz. İç çamaşırı seçimlerinizi yine pamuklu kumaştan yana yapmalı, göğüslerinizin de büyümesi nedeniyle balensiz, ince süngerli ve geniş askılı sutyenler tercih etmelisiniz.  Hamileliğiniz sonlandıktan sonra da göğüs ölçüleriniz çok değişmeyeceği için hamilelik döneminde de emzirme sutyenlerinden alarak geleceğe yatırım yapabilirsiniz.

Bu sutyenler genelde pamuklu ve yumuşak olup bebeğinizi emzirmeniz için tasarlanmıştır. Lastiği sıkmayacak, esnek, pamuklu ve mümkünse dikişsiz külotlar tercih etmelisiniz. Nasıl rahat ettiğinize bağlı olarak göbek altı külotları da tercih edebilirsiniz. Korse kullanacaksanız doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Tesettür Hamile Giyim ve Şıklık

 Hamile olmanız şık olmanıza engel değil. Bu dönemde hem kendinizi iyi hissetmek hem de katılacağınız düğün, nişan gibi törenlere uygun giyinmek için tesettür hamile giyim parçalarından şık kombinler yapabilirsiniz. Burada da önceliğiniz bebeğiniz ve sizin rahatlığınız olmalı; ama işlemeli, taşlı ya da dantelli elbise seçmemeniz için bir sebep yok!

Şifon elbiseler ve elbisenize uygun eşarbınız ile çaba harcamadan şık olabilirsiniz. Şifon elbiseyi ister günlük şıklıkta isterseniz gece şıklığında kullanabilirsiniz. Üst tarafı dar; robadan açılan ve genişleyen elbiseler de oldukça rahat etmenizi sağlar. Bu elbiselerin belindeki ufak işlemeler ile parlarsınız. Tesettür hamile giyim parçaları arasında abiye kıyafetlere de yer verilmektedir. Şık olurken ayakkabı seçiminizde dikkatli olmalısınız.

Şık kıyafetlerle genelde topuklu ayakkabılar tercih edilir; ancak hamile olduğunuz için bebeğinizi ve sizi taşıyacak, ayaklarınızı şişirmeyecek ve şıklığınızla uyumlu babetleri, sandaletleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Az topuklu ayağınızın hava almasını sağlayacak açık ayakkabıları da kullanabilirsiniz. Kışın da yumuşak deriden yapılmış ayakkabıları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Tesettür Hamile Giyim Parçalarına En Kolay Nasıl Ulaşabiliriz?

Bunun için mağazaları gezmek çok yorucu olacağından uygun fiyatlarda da birçok ürün bulabileceğiniz internet sitelerini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Tesettür giyim başlığında “büyük beden” seçeneklerine bakabileceğiniz gibi “hamile giyim” kategorisinde de sizin için uygun olan hem evde giyebileceğiniz hem de dışarıda giyebileceğiniz parçalar bulmanız mümkün. 

Alacağınız kıyafetin eşarp ve şallarınızla ve çantalarınızla nasıl uyumlu olacağını düşünüp ona göre alışveriş yapmalısınız. Tek parça elbiseleri kolayca bulabileceğiniz gibi pantolon bluz takımlara, abayalara, kaplara, 3’lü kimono takımlara da rastlayabilirsiniz. İnternet sitelerinde alacağınız parçanın ölçüleri, kıyafeti taşıyan modelin boyu ve kilosu gibi bilgilere de yer verildiğinden bedeninize uygun kıyafetler almanız çok kolay olacaktır.

İnternet siteleri size birçok seçenek sunduğu gibi bu seçeneklerin de satışını uygun fiyatlara yapmaktadırlar. Ayrıca bu sitelerdeki indirimleri takip ederek hesaplı alışveriş yapabilirsiniz. Üstelik bu parçalarda desen ve renkleri kullanmaktan çekinmediklerini söyleyebiliriz. Bu sayede hamilelik öncesi nasıl giyiniyorsanız tesettür hamile giyim şekliniz de aynı tarzda devam edebilecektir.

Ayrıca internet sitelerinden alışveriş yaptığınızda kolayca iade ve değişim imkanı da bulunmaktadır. Bu hizmetlerde genelde kargolar da ücretsizdir. Oturduğunuz yerden sizin ve bebeğiniz için harika seçimler yapabilirsiniz. Eşarp ve şallarınızı hazır edin ve rengarenk, cıvıl cıvıl giyinmeye hazır olun!

Bu kıyafetleri denemekle de uğraşmayacaksınız. Modellerin üzerinde nasıl durduğunu fotoğraflar ile rahatça görebilecekseniz. Hem zamandan hem de paradan tasarruf edeceksiniz. Yeni şeyler almanın verdiği mutluluk ile ruhen, bedenen kendinizi huzurlu hissedeceksiniz! Siz mutlu olduğunuzda bebeğiniz de mutlu olacak!


Bir önceki yazımıza https://esrastyle.com/blog/yaz-modasina-uygun-kadin-aksesuarlar linkinden ulaşabilirsiniz.