Bildiğiniz Tüm Gelinlik Trendlerini Unutun

Gelinlik, hayali en uzun süre kurulup en kısa giyilen tek kostümdür. Buna rağmen gelinlik süresizdir. Herkesin zihninde ve fotoğraflarda uzun yıllar kalırsınız. 

Eğer hayallerinizi gerçekleştirmekte kararlıysanız, bildiğiniz tüm trendleri unutun. Bu sizi tüm zamanların en güzel gelini yapar.

Moda tarihinin en güzel gelinlerinin sırrı da bu. 

Tüm zamanların en güzel gelinliği denince akla Grace Kelly'nin zarif görüntüsü gelir. 400 metre ipek kumaştan ve 125 yıllık Point de Rose dantelinden dikilen gelinliğin hazırlanması  6 hafta sürdü. 30 terzinin diktiği gelinliği özel kılan şey, bunlar değildi. 

50'li yıllarda daha kısa, ince bel vurgulu gelinlikler ön plandaydı. 60'lara doğru gelinlik boyları uzadı ve tül duvaklar kullanılmaya başlandı. O yılların elbise formunun aynısına sahip gelinlikler tercih ediliyordu. 

Grace o yıllara ait detaylardan uzak bir gelinlik giymişti ama asıl sırrı duvaktı. Klasik prenses tacı yerine Juliet duvak istemişti. Tasarımda titizlikle kendi tercihlerini de yansıttı.  İnci çiçeği figürleriyle süslenmiş kep, Grace'in asil duruşunu pekiştirdi.

Gelinliği, oyunculuktan gerçek bir prensese dönüşmeye kararlı tavrının altına attığı imzasıydı. 

Bir sinema yıldızının prenses olmaya hazır olduğunu düğün günü göstermişti.

Bu yüzden her gelinin karakterini yansıtan bir gelinliği olmalıdır. Yoksa giydiğiniz şeye dönüşmeniz kaçınılmaz.

Gülüşü, sıcak tavırları ile sonsuza dek kalplerin prensesi ünvanını koruyacak isim kuşkusuz Diana. Ondan bahsederken soy isminin kullanılmaya gerek görülmemesi ilginç ve önemli bir detay. Çünkü özgür ruhu, yardımseverliği ve katı kurallara karşı duruşu ile bir soyadına ihtiyacı yoktu. Gelinliğinin tasarımı  Elizabeth ve David Emanuel'e ait. Karpuz kolları, kumaşı ve modeli ile rüküş bulunan gelinlikle ilgili fazla bilinmeyen bir detay var. O da gelinliğin II. Elizabeth, yani kayınvalidesinin zevkine göre yapıldığı.

Buna rağmen Diana "Asla sürme" dedikleri yeşil göz kalemini törenden hemen önce gizlice sürmüş, kocaman gülümseyerek günün keyfini çıkarmıştır.

Küçük şeylerden mutlu olup kocaman gülümserseniz, en rüküş gelinlik bile kalplerin prensesi olmanıza engel değil.

Bazen sonunu bilmeseniz de, neyi sevdiğinizi ve hayatınızı neye adayacağınızı iyi bilirsiniz. Ama bu farkındalık, ilk denemede olmayabilir.

Angelina Jolie, İlk evliliğinde siyah deri bir pantolon ve üstüne de eşinin adını kendi kanıyla yazdığı beyaz bir tişört giymişti. Oldukça mutsuz ve çalkantılı geçen bir dönemden sonra Brad Pitt ile bir şekilde yolları kesişti. 

Angelina Jolie, Brad Pitt ile evlendiğinde giydiği gelinliği ile aslında her şeyi öngördüğünü göstermişti. Atelier Versace'ye çocuklarının  çizimlerinden oluşan bir duvak hazırlattı. Rengarenk çizimlerin olduğu uzun duvak, sade gelinliğine ayrı bir ruh katıyordu. 

Önceleri kendisini eşine adayan bir kadından, çocukları için yaşayan bir kadına dönüşmüştü. Bu defa doğru olanı yapmaya hazırdı ve gelinliği ile bunu  net bir şekilde ifade etmişti.

Grace gibi asıl duruşunuzu korumakta kararlı görünecekseniz, farklı bir detayı  kullanıp imzanızı atın. 

Diana'nın unutulmaz gülümsemesine sahip olmak istiyorsanız, cesur olun ve bir gelinliğin gününüzü mahvetmesine izin vermeyin.

Angelina hayatının anlamını er ya da geç bulmuş. Siz de geç kalmak istemiyorsanız bunun üzerinde düşünün.

Gelinlik hayati önem taşımasa da, bir yerlerden başlamak için en güzel yol.

Çünkü giydiğiniz şey, karakteriniz olur. Ve bir insanın karakteri kaderidir...